Klastertōks #10 Agnese Rakovska un Linda Liepiņa par Lean, komandas spēku, cilvēcību un bitēm

Skaties YouTube

Klausies Spotify

 

 

Jaunajā podkāstā KIC absolvente Agnese Rakovska un KIC treneri meklē atbildes un risinājumus, diskutējot par radošajai industrijai aktuālām tēmām.

Personīgā pilnveide, sava potenciāla attīstīšana, ikdienas efektivitāte un daudz citu tēmu cilvēciskās un dzīvās sarunās par un ap izaugsmi.

Desmitajā raidījumā saruna ar KIC treneri Lindu Liepiņu. Viņa ir arī DHL Biznesa attīstības vadītāja. Arī viņu satiku mācoties KIC vadītāju attīstības programmā - Biznesa Klase. Ikdienā viņa palīdz citiem uzlabot procesus, ieviest LEAN filozofiju un palikt cilvēcīgiem. Interesants fakts - Linda ir arī hobija biškope dzimtas lauku mājās.

 

Diskutējām par to, kas tad ir tas bieži efektivitātē pieminētais LEAN, kā to pielieto ne tikai uzņēmumos, bet arī savā virtuvē. Par disciplīnu, cieņu un uzticēšanos dzīvē un biznesā.

Kā cilvēciskās lietas iet kopā ar efektivitāti? Linda atklāja pretēju viedokli iepriekšējā sarunā diskutētajam - ka darbā tomēr ir jāveido draudzības.

  • Ka cilvēku attiecības ir kā sīpols – jo dziļāk sīpola kārtās ejam, jo vērtīgāka sadarbība. Par to, ka rauties katram pašam par sevi ilgtermiņā ir baigi grūti.
  • Par komandas enerģiju un cilvēciskajiem aspektiem rezultāta sasniegšanā.
  • Kā panākt lielas lietas, trakus projektus, iesaisti no kolēģiem un tai pat laikā nedarīt lieku.
  • Par labbūtības teoriju un par to kā ieviest spēles momentus ikdienā.
  • Pagulēt pupu maisā un tad iet un darīt. Parunājām arī par procesiem, kas vispirms ir jāsakārto un tikai tad jādigitalizē.
  • Par to, kāpēc Jaunzēlandē procesi strādā uz urrā un ir cilvēkam draudzīgi.
  • Par to, kā ar 0 zināšanām par biškopību ar entuziasmu Linda pieķērās šim hobijam, kas apvieno vairākas nozares vienā.
  • Un par to, ko varam mācīties no bitēm - bezvārdu komunikāciju, kolektīvajo domāšanu, un spēju rūpēties un aizsargāt bišu karalieni (līderi)

 

Vairāk informācijas par mācībām ar treneri Lindu Liepiņu, nospiežot uz attēliem lejā: